Når bladene begynner å miste sin sterke grønnfargen, temperaturen synker og luften blir kjølig er det ingen tvil om at høsten er i innmarsj. For mange betyr det også at verdens beste tid på året er i gang, - vi snakker selvsagt om jaktsesongen.
 
Ulvangvenn og jeger Eva Bromée har vært på jakt siden hun var 8 år.

-Første gang jeg var med på jakt som jeger var jeg 13 år, siden den gang har jeg jaktet på elg, rev, rådyr, bjørn og fugl. For meg er det beste med jaktsesongen å få være ute i naturen, tett innpå dyrene og observere dem.

Uansett hvor godt du er kamuflert er det kjedelig om jaktturen blir en dårlig opplevelse på grunn av feil valg av det du faktisk har under. Selv for en erfaren jeger som Eva er det utfordrende å finne den perfekte bekledning, men en ting er sikkert:

-Ull innerst, - og ikke glemt ullsokker. Ull puster og transporterer fuktighet. Det verste du kan ha er bomull. Videre er det viktig å med gode sko, lue og votter.
 
Det er utfordrende å vite hvor mye man skal ha på seg av klær, - spesielt som jeger.

-Alt avhenger av hvor mye aktivitet man er i og hvor mye klær man er villig til å ha med seg i sekken. Personlig bærer jeg heller mer klær i sekken enn å måtte fryse når jeg sitter stille, sier Eva.
 
KLE DEG RIKTIG:

Førstelag:
Ull fra topp til tå – det holder kroppen tørr og varm
Mellomlag:
Fleece eller ull – dette laget skal isolere og holde varmen inne og kulde ute
Ytterlag:
Vind eller vanntette plagg.
 
DETTE HAR EVA ALLTID I SEKKEN:

2 ulltrøyer
Tørre ullsokker
Tørre hansker
Dunvest

Tekst: Hedda Rumohr Berge. Foto: Eva Bromée