Vegard Ulvang er en våre mest suksessrike langrennsløpere gjennom tidene. Han har tre OL-gull, to OL-sølv, én OL-bronse, to VM-gull, to VM-sølv, fire VM-bronser, flere verdenscupseire og sammenlagtseier i verdenscupen i langrenn i 1990. Ulvang har også klatret i Himalaya og Kaukasus, nådd Sydpolen, krysset Grønland og Nordvestpassasjen, ridd over Mongolia – og ikke minst utallige turer i den norske fjellheimen. Denne ullsokken erobret markedet i 1995, og ble starten på vår historie.

Det første året produserte vi bare ullsokker. Ull var ikke et materiale som ble benyttet i den grad det gjøres i dag, og det var vanlig for idrettsutøvere og friluftsfolk å bruke kunstfiber eller bomull. Vi visste at ull var et mye bedre materiale, både til sport og friluft. Etterspørselen etter sokkene våre oversteg tilbudet, og vi måtte snart se etter større fasiliteter for å øke produksjonen.

Vi flyttet produksjonen vår fra en liten fabrikk i Gøteborg til Irland, men vi måtte snart se oss om etter nye produksjonslokaler etter hvert som etterspørselen økte. Behovet for kvalitetsvarer i ull var større enn vi hadde sett for oss, og i 1996 gikk vi videre med ullundertøy. Vi så også at det tilgjengelige undertøyet for sport og friluftsliv var basert på kunststoff. Dette mente vi at vi kunne gjøre bedre. Som Vegard sa det: «Vi gikk med bomullsundertøy da jeg var liten i Kirkenes på slutten av 1960-tallet. På 70- tallet kom sportsundertøy i polypropylen, som er fiskesnøre. Fiskesnøre blir ikke vått, men gud bedre – det varmer heller ikke

Ulvang var en av pionerene på ulltøy både nasjonalt og internasjonalt, og var på 1990-tallet like store som Icebreaker og Smartwool. Ulvang samarbeidet med Janus om de første undertøyskolleksjonene. «Kvaliteten var fantastisk,» forteller Vegard, og salget gikk rett i været. I 1997 lanserte vi gensere, luer og undertøy. Klærne ble også godt eksponert i TV-serien «Gutta på tur» , og ble raskt et folkekjært varemerke.

Ulvang utviklet de offisielle ullkolleksjonene tilknyttet julekalenderne på NRK «Jul i Blåfjell», «Jul på Månetoppen» og «Amalies jul». På denne måten introduserte vi ull for mange norske barn. Ullklær klør mente mange barn. «Etter at vi farget ullklærne blå, forsvant tydeligvis kløen,» smiler Vegard.

Swix Sport AS (eid av Ferd http://www.ferd.no med Johan H Andresen i spissen) kjøpte Ulvang i 2004.

Vegard er fortsatt med på laget, og er involvert i utviklingen og salget av klærne våre. Et godt eksempel er ullgenseren Rav, som vi lanserte i 2005, og som har blitt en suksess.

Når Vegard sier at «jeg er stolt av å løfte frem ulla», illustrerer dette vår oppgave som tilrettelegger for gode naturopplevelser. Høy kvalitet på produktene våre er midlertidig ikke nok. Miljø og dyrevelferd er en av bærebjelkene i vår forretningsplan. Les mer om vårt samfunnsansvar her