Ulvang har siden starten vært lidenskapelig opptatt av å skape naturlige og funksjonelle klær. Våre klær har vært utviklet for bruk i de aller mest værharde og utsatte stedene på jorden. Vegard Ulvang har brukt klærne på ski over Sydpolen og Grønland, på hesteryggen over Mongolia, gjennom Nordvestpassasjen og fjellklatring i Himalaya og Kaukasus – og ikke minst i den norske fjellheimen.

Naturen er kjernen i vår virksomhet, og ull gir oss muligheten til å lage moderne tekniske klær for et aktivt friluftsliv. Vår lidenskap til naturen speiler seg både i utvalget av tekniske klær og i vår tilnærming til råvaren. Ull er et naturlig materiale, og vi ønsker å tilby våre kunder den beste ullen fra produsenter som ikke bare setter kvalitet, men også dyrevelferd og miljøbevissthet i første rekke. ­

Ulvang er veldig opptatt av, ikke bare gode, varme og funksjonelle produkter, men også vårt samfunnsansvar. Vi jobber tett med alle våre leverandører for å sikre at vi har kontroll på opprinnelsesland og garantier for mulesingfri ull. Våre etiske retningslinjer er formidlet til alle våre leverandører. De er også forankret i kontraktene. Våre leverandører må signere gjeldende Code of Conduct (COC) avtale. Ulvang har egne ansatte som har som hovedoppgave å besøke alle våre tekstilprodusenter for å følge opp at våre rutiner, COC og etiske retningslinjer blir fulgt. Med vårt etiske arbeid støtter vi opp under menneskerettigheter, arbeidstakerrettigheter, miljø og utvikling i hele verdikjeden. Det handler både om vårt nære forhold til naturen og våre strenge krav til en bærekraftig verdikjede.

Ull og friluftsliv er også norsk tradisjon. Vi i Ulvang lager klær til korte og lange turer, til ekspedisjoner – men også til trening og en aktiv livstil. Vi mener ull er det beste materialet til et aktivt friluftsliv, og Ulvang har blitt et synonym på moderne, varme og slitesterke ullprodukter av høy kvalitet. Vårt fokus på samfunnsansvar har bidratt til å skape en mer bærekraftig og miljøvennlig kolleksjon. Dette fokuset blir bare viktigere og viktigere for oss i tiden fremover og vil styre mye av arbeidet med fremtidige kolleksjoner.

Vi er ull og vi bryr oss!